Terug

  Klinisch redeneren bij cliënten met schouderklachten


Mastermodule HU University of Applied Sciences Utrecht - ‘Klinisch redeneren bij cliënten met schouderklachten’ - 3e editie

Op woensdag 27 september 2017 start aan de HU University of Applied Sciences Utrecht alweer de 3e editie van de mastermodule ‘Klinisch redeneren bij cliënten met schouderklachten’. De module is ontwikkeld en toegankelijk voor zorgprofessionals met een speciale interesse in wetenschap, diagnostiek en behandeling bij cliënten met klachten aan de schouder.

Clinici, hoogleraren, onderzoekers en promovendi reiken je fundamenteel wetenschappelijke en klinische kennis aan over de veelzijdigheid aan beweegredenen van mensen met schouderklachten en de consequenties hiervan voor de klinische praktijk. Ze gaan uitvoerig in op functionele anatomie, biomechanica, regelsystemen en bewegingscoördinatie, pijnmechanismen en klinische besliskunde, alles uiteraard uitgebreid geïllustreerd met casuïstiek uit de HU Shoulder Clinic, Centre for Clinical Excellence & Education in Shoulder Disorders.

Om je leertraject te begeleiden en je professionele ontwikkeling te stimuleren, maken we in het onderwijsprogramma gebruik van blended-learning; naast het contactonderwijs, onder andere op locatie, ondersteunen we je leertraject in een digitale leeromgeving en heb je toegang tot de HU mediatheek. Daarnaast overleg je regelmatig met je eigen leer-team om casuïstiek en studieopdrachten te bespreken en kom je op geregelde basis bij elkaar in intervisiebijeenkomsten. Hierin kun je, onder supervisie van een inhoudelijk expert, zowel studie-gerelateerde, als klinische dilemma’s aan je collega’s voorleggen en kun je met behulp van peer-feedback systematiek je eigen klinisch handelen onder de loep laten nemen.

Ook kun je je eigen cliënten inbrengen in intercollegiale, opiniërende expertiseconsulten. Met ‘Clinical Reasoning on the Spot!’ worden jij en je cliënt, met medewerking van vakkundige docenten en clinici, op weg geholpen in het zorgproces. Op die manier maak je je eigen werksetting tot een praktisch en integraal onderdeel van de cursus.

Aanbieder & cursuslocatie

HU Shoulder Community

Instituut voor Bewegingsstudies, HU University of Applied Sciences Utrecht

Adres (hoofdlocatie): Heidelberglaan 7, 3584 CS UTRECHT Sciencepark “De Uithof”

m.m.v.

  • HUman Movement & Adaptation Research Group, Utrecht
  • HU Shoulder Clinic, Centre for Clinical Excellence & Education in Shoulder Disorders
  • MOVE Research Institute Amsterdam, Faculteit der Gedrags- & Bewegingswetenschappen, VU Amsterdam
  • Bergman Clinics, Kliniek voor Bewegingszorg, Naarden
  • UMC Utrecht, vakgroep Functionele Anatomie

Docenten

Norman D’hondt MSc, Dorien Ginsel MSc , Peter Glashouwer MSc, Sijmen Hacquebord MSc, dr. Henri Kiers, drs. Maarten van der List, dr. Onno Meijer, drs. Eric Schoemaker, prof. dr. Dirkjan Veeger

Kosten & cursusdagen

De kosten voor deze cursus bedragen € 1.500,- (inclusief koffie en thee, lunch en eindborrel)

Cursusdata: 27 september, 11 oktober, 1 november, 15 november, 1 december 13 december, 10 januari (toets), 17 januari (herkansing)

Toetsing & accreditatie

De module kent een studiebelasting van 140 uren en wordt afgerond met een eindtoets op masterniveau (EKK 7). De cursus is Keurmerk Fysiotherapie en KNGF en geaccrediteerd voor de registers ‘Algemeen fysiotherapeut’, ‘Manueeltherapeut’ en ‘Sportfysiotherapeut’ van het KNGF Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Wil je meer weten, of wil je je direct inschrijven?

Kijk dan op: https://www.werkenstudie.hu.nl/totaalaanbod/Klinisch-redeneren-bij-clienten-met-schouderklachten en http://www.shouldercommunity.nl/wat-doen-wij/shoulderclinic/

Geplaatst door: Paul van der Tas op: 15 juni 2017